Saskia Markestein is Oudercoach en Kindertolk en heeft zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd in de spiegel van kinderen en bewust ouderschap.

Toen ik de naam Het Nieuwe Kind voor mijn bedrijf koos, wist ik niet dat er een boek van Osho bestaat met deze naam. Het Nieuwe Kind werd uit mij geboren omdat ik een diepe roeping had om kinderen in deze maatschappij een stem te geven. Ik las recent de samenvatting van het boek, en dit omschrijft precies waarom ik doe wat ik doe.

Elke volwassene die onderstaande tekst voelt en begrijpt, helpt om een verandering in gang te zetten. Onze kinderen kunnen bouwen aan een nieuwe wereld, mits wij ze niet in de weg zitten.

Kinderen worden geboren met zuivere intelligentie en wij hebben dat gegeven tot nu toe niet kunnen respecteren. Kinderen zijn de meest uitgebuite groepering ter wereld, zelfs meer dan vrouwen. Na de bevrijding van de vrouw zal er vroeg of laat vrijding van het kind komen; dat is nog véél meer nodig. Kijk in de ogen van een kind: je kunt niets diepers vinden. De ogen van een kind zijn als een afgrond – bodemloos. Jammer genoeg zullen zijn ogen, door de manier waarop de maatschappij het kind vernielt, spoedig alleen nog oppervlakkig zijn. Door lagen en nog eens lagen van conditioneringen zal die diepte, die geweldige diepte al gauw verdwenen zijn.

 

Omdat we als ouders van nu opgegroeid zijn vanuit lagen van conditioneringen, voeden wij in principe op vanuit die overtuigingen. Je daar bewust van worden en jezelf helen, geeft jouw kind de vrijheid om te zijn én blijven wie het in essentie is.

Met de kinderen van deze tijd is helemaal niks mis. Kinderen laten ons zien wat er mis is met het systeem waarin we leven: ver verwijderd van ons gevoel en gevangen in ons hoofd.

De spiegel van kinderen

Wij sluiten onze ogen en hart voor wat we niet willen zien en voelen, kinderen kunnen dat nog niet. Daarom zijn ze onze meest pure spiegel. Die spiegel uit zich in voor ons “lastig” gedrag omdat we niet kijken naar de oorzaak van dat gedrag.

Wanneer wij weer oprecht in verbinding komen met onszelf, verandert er iets essentieels in de omgang met onze kinderen.
Omdat zij zich weer kunnen herkennen in wat wij allemaal ten diepste zijn: liefde en puur bewustzijn.

Love,
Saskia

 

Heb je hulp nodig bij kinder- en opvoedproblemen?
Ik zet ouders weer in hun kracht en samen lossen we de problemen in huis op.