De holistische opvoedondersteuner

Kinderen hoeven niet opgevoed te worden tot prachtige mensen, omdat ze dat al zijn.

Hoe je als ouder in het leven staat en omgaat met je kind, wordt grotendeels bepaald door je eigen jeugd. We worden allemaal geboren met een eigen waarheid, een innerlijke stem. Er is geen baby die niet van zichzelf houdt, en als peuter maak je je nog geen zorgen om wat anderen van je vinden. Maar door het proces van inprenting, of het proces van getemd worden om erbij te horen, raken we stukje bij beetje onze eigen-wijsheid kwijt. Immers, om goedkeuring en liefde te ontvangen, voelen we aan dat we ons maar beter goed kunnen gedragen of tegemoet moeten komen aan de behoeftes van de ander. 

Een ouder die in zijn of haar kracht staat hoeft niet op te voeden. Het kind leert van het voorbeeld van de ouder. Een krachtige ouder twijfelt niet en volgt zijn of haar hart. Door de authenticiteit van de ouder, voelt het kind zich veilig en gedragen in een ruimte van onvoorwaardelijke liefde. Op deze manier kan het kind zich ontwikkelen volgens de eigen blauwdruk. 

In mijn boek De volmaakte ouder beschrijf ik het proces van inprenting en waarom deze inprenting zoveel invloed heeft op hoe je het vervolgens zelf doet als ouder. Het geheim van kinderen grootbrengen is in geen enkele methode te vinden. Slechts in jou zelf.

Ik help je in vijf weken om van uitdaging en onrust in je gezin naar rust en balans te gaan. Het gaat hierbij om een innerlijke verandering welke een rimpeleffect teweeg brengt in je gezin. Blijvende verandering.

Is het tijd om dit te kiezen?

Voel je welkom.

Warme groet,

Saskia Markestein
Het Nieuwe Kind

 

In 5 weken naar natuurlijk leiderschap en harmonie in je gezin zonder dat je je stem hoeft te verheffen, of gebruik maakt van straffen en belonen

– bewezen effectief
– blijvend resultaat
– innerlijke verandering
– verandering bij ouder en kind zonder dat het kind belast wordt
– een rimpeleffect in het hele gezin

Tarief: 400 voor vijf consults, online of in de praktijk – Huizen NH)