Je kind als spiegel

WAT WIL JOUW KIND JE VERTELLEN?

Ouders gaan op zoek naar een kindercoach of kinderpsycholoog wanneer hun kind niet lekker in zijn vel zit, angsten heeft, onzeker is, leerproblemen heeft, of tegen andere problemen aanloopt.
Ik richt mij voornamelijk op ouders wanneer er problemen spelen bij kinderen. Omdat ik heb ervaren dat het systeem waarin het kind leeft en opgroeit, een heel belangrijke invloed heeft op het welzijn van het kind.

Er is een onzichtbaar lijntje tussen ouder en kind, waardoor kinderen onbewust emoties, beperkende gevoelens, overtuigingen, stress en onrust van hun ouders kunnen oppikken.

In mijn praktijk zie ik keer op keer dat wanneer ouders dichterbij zichzelf komen en innerlijke balans toelaten, het met hun kinderen ook beter gaat. 

Je kan ook zeggen dat kinderen hun ouders spiegelen.

De meeste ouders richten zich op opvoedmethodes of bepaalde technieken, maar vergeten dat ze het voorbeeld zijn voor hun kind als het gaat om hoe ze in het leven staan. Houd je als ouder oprecht van jezelf, maak je je eigen keuzes, blijf je dichtbij jezelf, geef je goed je grenzen aan en ben je innerlijk in balans? Dat zijn zo maar een aantal vragen waar je bij stil mag staan als het wat minder gaat in je gezin.

Ouders willen het zó goed doen voor hun kinderen dat ze voorbij lopen aan essentiële zaken in hun eigen leven en hun binnenwereld. 

En dát is wat kinderen spiegelen. Kinderen hebben ouders nodig die in balans zijn. Dat biedt rust en veiligheid.

Je hoeft je kind niet meer op te voeden op de traditionele manier als je zelf leeft vanuit het voorbeeld van de persoon die je wilt zijn.

Wees zelf de verandering die je in je kind wilt zien.

Het Nieuwe Kind – coaching en bewustwording voor ouders

Effectief gebleken bij:

. huilbaby’s
. driftigheid, boosheid bij kinderen
. agressiviteit
. onzekerheid, faalangst
. piekeren, angsten
. slecht slapen
. slecht eten
. hechtingsstoornissen
. niet willen luisteren


Unieke werkwijze, zeer positieve resultaten
 

Kinderen hebben een natuurlijk leider nodig: een ouder die zelfvertrouwen en zelfliefde ontwikkeld heeft en bij kan dragen aan de ontwikkeling van het kind. Door de vele ballen die ouders omhoog moeten houden, zijn ouders zelf vaak moe en gespannen. In mijn praktijk zie ik welk effect dit heeft op kinderen.

Door aan jezelf te werken en te ontdoen van jouw ballast, krijg je snel innerlijke rust, hernieuwde energie en voel je je meer in balans. Doordat jij weer lekker in je vel zit, houd je veel meer energie over voor het ouderschap.

Bij mijn cliënten zie ik dat de verbinding met hun kinderen verbetert, de rust in huis weer terugkeert en verschillende gedragsproblemen van hun kinderen verminderen of zelfs verdwijnen.