Door op de knop te klikken, word je naar de website van Obelisk boeken geleid. Hier kan je het boek bestellen. De verzendkosten zijn gratis.

De
volmaakte
ouder

Vijf inzichten voor bewust ouderschap

De volmaakte ouder is een inspirerend boek voor ouders die bewust willen omgaan met hun kind. Kinderen opvoeden vanuit strakke regels, straffen en belonen is niet meer van deze tijd. Kinderen laat je bloeien door je niet teveel met hun pad te bemoeien en tegelijkertijd de rol van natuurlijk leider op je te nemen.

Dit boek helpt je om de weg van bewuste ouder in te slaan en te ontdekken hoe je de verbinding met je kind kan bekrachtigen door jezelf te ontwikkelen. Je wordt uitgenodigd om de weg naar binnen te bewandelen: een weg van bewustwording, zelfinzicht, loslaten en groei.

De vijf inzichten voor bewust ouderschap helpen je deze weg te bewandelen.

Spreek zuiver en vanuit innerlijke kracht
– Heb jezelf lief
– Vat gedrag en emoties van kinderen niet persoonlijk op
– Tem de ware aard van kinderen niet
– Wees een natuurlijk leider

‘Kinderen hoeven niet opgevoed te worden tot prachtige mensen, omdat ze dat al zijn.’

“Wauw, wat een prachtige, inspirerende en duidelijke boodschap wordt hier neergezet. Niet alleen voor ouders maar voor iedere relatie. 

Stap voor stap integreer ik de inzichten in de dynamiek van mijn gezin. Soms lukt het wel, soms niet meteen. Wanneer ik in mijn patronen terugval, vind ik steun en rust in de woorden van Saskia. Dan recht ik mijn hoofd en probeer met een frisse kijk nogmaals het beste uit elkaar en ons gezin te halen. 

Wanneer je weet dat opvoeden anders kan, maar niet weet hoe, is dit hét boek. Met alleen lezen kom je er niet, dit is doen, herhalen en doorzetten voor een positieve flow binnen het gezin.”

Melanie Wientjes | Holistisch bewegings- en ademcoach

Lieve mama, lieve papa,

Dankjewel voor jouw oprechte lach
Zo leer ik dat ik mag genieten van het leven

Dankjewel voor jouw intense verdriet
Zo leer ik dat tegenslagen en verlies bestaan

Dankjewel voor jouw verankerde zelfvertrouwen
Zo leer ik de kracht in mezelf ontdekken

Dankjewel voor jouw onvoorwaardelijke liefde
Zo leer ik dat ik oké ben zoals ik ben

Dankjewel voor jouw innerlijke rust
Zo leer ik de stilte in mezelf vinden

Wat jij me aanreikt in stilte,
zegt meer dan duizend woorden

De volmaakte ouder
Vijf inzichten voor bewust ouderschap

 

“Wat een goed boek! Ik heb het in één ruk uit gelezen. Een must read voor elke ouder/ verzorger/ leerkracht, wat mij betreft.

Het boek voelde als thuiskomen.

Door allerlei privé-omstandigheden en deze gekke Corona tijd was ik mezelf een beetje kwijtgeraakt. Dat weerspiegelde in het contact met m’n kinderen. Vooral het naar school en naar bed brengen was echt niet fijn meer en resulteerde vaak in chaos en boosheid.

Door dit boek en de concrete handvatten die worden aangereikt, werd ik weer herinnerd aan wie ik en m’n kinderen werkelijk zijn. Aan de magische kracht van zelfliefde en kalm duidelijke grenzen stellen.

De belemmerende overtuigingen “Ik ben niet goed genoeg” en “Wat zullen anderen denken” kon ik loslaten door het lezen van het boek. Ik hoef me de emoties en het gedrag van mijn kinderen (en van mezelf!) niet zo persoonlijk aan te trekken.

Ik kreeg weer verbinding met mezelf en met mijn hoogsensitieve, strong willed kids. En dat maakt een wereld van verschil. Zo heb ik ze net op een gemoedelijke manier naar bed kunnen brengen. Zonder strijd. Een verademing!

Wat lief zijn voor jezelf en duidelijkheid al niet kunnen doen. Ik ben blij dat ik door dit boek weer bewuster ben van waar het om gaat in het leven. 🙂

Aanrader dus!”

Roos Wildenberg

De vijf inzichten voor
bewust ouderschap

Spreek zuiver en vanuit innerlijke kracht

Heb jezelf lief

Vat gedrag en emoties van kinderen niet persoonlijk op

Tem de ware aard van kinderen niet

Wees een natuurlijk leider