Hulp bij Opvoeden vanuit holistische visie

Opvoedondersteuning en Ouderschapscoaching

Het Nieuwe Kind biedt hulp bij het opvoeden vanuit een vernieuwende en holistische visie.
Gedragsproblemen bij kinderen kúnnen een indicatie zijn dat er iets in het gezinssysteem niet lekker loopt. Het lastige en uitdagende gedrag van kinderen wordt door ouders zelf niet altijd begrepen. Dat is heel logisch, want niemand kan jou zo intens raken als je eigen kind.

Kinderen zijn loyaal richting hun ouders. Ook zijn ze meesters in ons gedrag kopiëren. Kinderen kunnen onze stress, onrust, spanning, boosheid, angsten, onzekerheden en beperkende overtuigingen oppikken. Soms betekent dit dat ze onbewust iets overnemen wat eigenlijk van de ouder is.

Als Kindertolk kijk ik op een andere manier naar problemen bij kinderen. Ik kijk verder dan het kind en vertaal het gedrag van het kind. Waarom doet een kind zoals het doet, wat ziet het kind van de ouder(s), wat leven ouders voor en welke schreeuw om aandacht of hulp laat het kind zien?

Wanneer we begrijpen waar het gedrag van je kind vandaan komt, help ik jou om je eigen patronen en negatieve gedachten los te laten en geef ik je handvatten en tools om weer rust en balans in jezelf én in huis te ervaren

Ouders die een burn-out hebben, depressieve klachten of op zoek zijn naar zichzelf, kunnen ook bij mij terecht. Als energetisch therapeut geef ik behandelingen en coaching die erop gericht zijn de oorzaak van verschillende levensklachten bij de bron aan te pakken.

Hoe je als ouder in het leven staat en omgaat met je kind, wordt grotendeels bepaald door je eigen jeugd. Wanneer je het verleden een plek kan geven en met meer vertrouwen in het nu komt te staan, verandert er iets essentieels in de omgang met je kind(eren).

Voel je welkom.

Warme groet,

Saskia Markestein
Het Nieuwe Kind
Hulp bij opvoeden 

 

Wil je net als Sanne jezelf terugvinden?

Heb je al veel geprobeerd en ben je niet waar je wil zijn? Dit is het begin van iets anders! In 6 sessies sta jij weer in je kracht en kan je weer genieten van je gezin.

Stuur een mail naar saskia@hetnieuwekind.nl met onderwerp “6 sessies” en ik help je verder.

Sanne over haar ervaring met Het Nieuwe Kind
Al jaren was ik op zoek naar de juiste hulp voor onze dochter, maar ook voor mij. 
Psychologen, psychotherapie, mindfulness coach, reflexintegratie, osteopathie. Nooit het besef gehad dat haar gedrag als een spiegel voor mij werkte.

Ze is mijn spiegel, omdat er bij mij veel op te ruimen was. Het lag niet aan dat arme meisje, terwijl ik zei en écht voelde dat ze ons gezin compleet ontwrichtte. De terugkomende depressieve gevoelens, grote onzekerheid en regelmatig met mezelf in de knoop zitten.
Als ik dingen kocht voelde ik me goed, een soort van koopziek kan je het gerust noemen. Een manier om toch steeds een lichtpuntje te kunnen creëren en dat ik me even wat beter voelde, materialisme. Bepaalde manieren hoe ik met relaties omging, wat zich steeds weer herhaalde.

Maar vooral, ik zat té erg boven op mijn kinderen, ik snapte niet hoe het echt werkt! Wat ik dacht dat opvoeden was, de baas zijn, overwicht hebben, stem verheffen. Dat is hoe het NIET moet! Nu weet ik dat ik mijn kinderen moet voorleven hoe ik zou willen dat zij het oppakken. Een kwestie van zelfliefde, wat is voor mij belangrijk en waar kan ik mee verder..

En tuurlijk, het is nog een weg waarmee ik nog lang niet klaar ben. Maar in drie maanden tijd, heb ik gevonden wie ik zelf ben. Zodat ik dat nu aan mijn kinderen kan geven en ik veel minder vaak de spiegel nodig ben van mijn dochter.

Voor het eerst in mijn leven niet onzeker of depressieve gevoelens. Ik kan met trots zeggen dat ik trots ben op wie ik ben en wat ik doe. En dat is precies wat ik mijn mooie drie dochters wil voorleven.

De sfeer in huis is anders, gemoedelijker.. met veel meer liefde. Echt veranderd! Dankzij Saskia die mijn ogen heeft geopend en mij heeft geleerd hoe alles bedoelt is van nature! Het materialisme is weg, fantastisch!

Saskia bedankt! Je bent een fantastische vrouw! En je hebt hele waardevolle kennis, waarvan ik hoop dat vele moeders dat eigen mogen maken.

~ Sanne