Ze zat met een big smile op de stoel. Het was haar beurt om te vertellen “hoe ze ervoor stond”.
“Het gaat fantastisch! Zei ze. Jij hebt me het missende puzzelstukje gegeven. Ik weet nu precies waar het aan ligt en dát het aan mij ligt en als ik dat aanpas, gaat het met mijn zoon geweldig.”

Ze vervolgde: “Er is geen strijd om aankleden, eten, om niks meer! Hij is gewoon niet meer boos en ik heb een ander kind. Zelfs school zegt Wat is er met je kind gebeurt want hij is 180 graden verandert!

Bam! Ze zat te shinen op de stoel. Na twee ochtenden in de oudercursus hadden we de spiegel te pakken. Kippenvelmoment.
Een kind wat problemen heeft op het gebied van zijn korte termijn geheugen. En daardoor voor best wat uitdaging zorgt voor zijn papa en mama. Maar ook worstelt hij met zichzelf en wat anderen over hem zeggen. Zo benoemt mama het. Of worstelt mama ergens mee? 

Het lijntje tussen ouder en kind is zo sterk, dat kinderen reageren op onze persoonlijke uitdagingen. Kinderen willen dat wij in onze kracht staan. Sterke ouders zijn. Dat we gaan voor onze dromen.

En iedere keer als wij afwijken van ons pad, laat ons kind zien dat we afdrijven. Dat we niet gefocust zijn. Dat we onszelf klein houden. 

Ook houden we soms onbewust het patroon en probleem van ons kind zélf in stand

Zo ook bij deze moeder en zoon. Mama was zich al heel bewust en had al veel gedaan op het gebied van bewustwording en spiritualiteit. Familieopstellingen, coaching, workshops… Maar het missende puzzelstukje vond ze bij mij in de oudercursus spiegelkinderen

Ze weet nu wat ze mag doen om nog meer te stralen. En daarmee geeft ze een prachtig cadeau terug aan haar zoon. 

Deze jongen kan weer lachen en zichzelf zijn. Omdat mama nóg dichter bij haar kern gekomen is.

Wil jij ook weten wat jouw kind je wil vertellen?

Boek een Spiegelboodschap consult (1op1) of schrijf je in voor de oudercursus spiegelkinderen.