Trainingen Holistisch begeleiden

kind en gezin

Welkom bij Het Nieuwe Kind! 

Het Nieuwe Kind, opgericht door Saskia Markestein, heeft als doel ouders en opvoeders bewust te maken van de ware natuur van kinderen en de invloed van het huidige systeem en het aanpassingsproces op kinderen en (later) volwassenen. We mogen ons bewust worden welke belangrijke rol ouders en opvoeders spelen bij het ontwikkelen van het zelfbeeld van het kind en hoe wij onszelf kunnen ontwikkelen tot bewuste ouders en natuurlijk leiders.

De meeste mensen verliezen hun vonk al vroeg in de kindertijd. Laten we een wereld voor kinderen creëren die de vonk blijft voeden.
Wil je dit samen met mij doen? Lees dan verder!

Saskia Markestein is holistisch life coach, kindertolk, energetisch therapeut, trainer en begeleidt kinderen en ouders vanuit haar praktijk Het Nieuwe Kind. Ze is gespecialiseerd in bewust ouderschap en de spiegel van kinderen.
Haar boek “De volmaakte ouder, vijf inzichten voor bewust ouderschap” verschijnt najaar 2021 in de boekwinkels.

Over de trainingen

De trainingen Holistisch begeleiden kind en gezin van Het Nieuwe Kind zijn gericht op professionals die met kinderen, ouders en/of gezinnen werken zoals kindercoaches, jeugdtherapeuten, gezinsbegeleiders, leerkrachten, kinderopvangmedewerkers. Professionals die de holistische visie omarmen en verder kijken dan het (probleem van het) kind zelf.

Het huidige tijdperk is een tijd van vernieuwing. Het is tijd om vanuit de samenleving op een andere manier met kinderen om te gaan. Kinderen zijn eeuwenlang gezien als onwetende wezens waar van alles in gestopt diende te worden. Wezens die getemd moesten worden, regels en beperkingen opgelegd moesten krijgen zodat ze op zouden groeien tot brave burgers. Door mijn jarenlange ervaring als coach en therapeut heb ik gezien wat een strakke opvoeding en aanpassingsgedrag met mensen doet. Mensen van in de veertig die niet weten wie ze zijn, zichzelf niet liefhebben en vastlopen in hun werk of relatie, steeds weer dezelfde patronen tegenkomend.

Kinderen zijn de toekomst. Steeds meer kinderen lopen vast in het schoolsysteem en steeds meer kinderen krijgen labels opgeplakt, welke hun ware natuur geen eer aandoen. Het Nieuwe Kind laat ouders, opvoeders en professionals zien hoe belangrijk het is dat kinderen van zichzelf leren houden en mogen zijn wie ze in essentie zijn. Dat is het stevige fundament van waaruit kinderen kunnen opgroeien tot zelfbewuste volwassenen.

Alle trainingen worden online gegeven, waardoor ze voor iedereen toegankelijk zijn, ook tijdens restricties. Mijn ervaring is dat een online training net zo krachtig is als een training op locatie. Er zit wel een maximum aan het aantal deelnemers per training. 

Het pure bewustzijn van kinderen is de basistraining, welke gevolgd dient te worden om de andere trainingen te kunnen volgen. Heb je minstens drie trainingen afgerond, dan ontvang je het certificaat van deelname: Holistisch begeleider kind en gezin. De basistraining Het pure bewustzijn van kinderen kan ook in company gegeven worden, bijvoorbeeld aan een onderwijsteam of aan een groep begeleiders in de kinderopvang.

Laten we samen het verschil maken voor kinderen.

In liefde, Saskia

Ons aanbod: